Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  10/10/2013
Data da última atualização:  08/02/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  HOFFMANN-CAMPO, C. B.
Afiliação:  CLARA BEATRIZ HOFFMANN CAMPO, CNPSO.
Título:  Resistência induzida como ferramenta para o desenvolvimento de genótipos de soja resistentes a fitopatógenos.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: ENCONTRO BRASILEIRO DE ECOLOGIA QUÍMICA, 8., 2013, Natal. Anais... [S.l.]: Embrapa Tabuleiros Costeiros: EMPARN, 2013.
Páginas:  p. 68.
Idioma:  Português
Notas:  Poster.
Palavras-Chave:  Fitopatógenos.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90790/1/Resistencia-induzida-como-ferramenta-para-o-desenvolvimento-de-genotipos-de-soja-resistentes-a-fitopatogenos.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO34752 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  19/01/2017
Data da última atualização:  31/01/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  C - 0
Autoria:  MALEGORI, C.; GRASSI, S.; MARQUES, E. J. N.; FREITAS, S. T. de; CASIRAGHI, E.
Afiliação:  CRISTINA MALEGORI, DeFENS Department of Food, Environmental and Nutritional Sciences, Università degli Studi di Milano, Milano, Italy; SILVIA GRASSI, DeFENS Department of Food, Environmental and Nutritional Sciences, Università degli Studi di Milano, Milano, Italy; EMANUEL JOSÉ NASCIMENTO MARQUES, UFPE; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; ERNESTINA CASIRAGHI, DeFENS Department of Food, Environmental and Nutritional Sciences, Università degli Studi di Milano, Milano, Italy.
Título:  Vitamin C distribution in acerola fruit by near infrared hyperspectral imaging.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Journal of Spectral Imaging, v. 5/6, p. 1-4, dec. 2016.
Idioma:  Francês
Conteúdo:  The study aims at developing a methodology for qualitative mapping of nutraceutical compounds in fruit by near infrared hyperspectral imaging (NIR-HSI), focusing on vitamin C mapping in acerola (Malpighia emarginata D.C.), a Brazilian super-fruit characterised by its high content of ascorbic acid. Despite the fact that the spectral approach has often been applied to agricultural crops, research on acerola is very limited. So far, it is known that ascorbic acid decreases in acerola during ripening, but there is no information about its distribution in the fruit from green to red ripe maturity stages. Towards this aim, hyperspectral images of ten sliced acerola, picked at three maturity stages, were acquired using a SisuChema NIR-HSI system. On the pre-processed images, combined in a omprehensive matrix, principal component analysis was computed to select relevant components for classical least square (CLS) regression. CLS allowed distribution maps of ascorbic acid to be obtained (non-negativity, LOF = 1.9%), using, as reference spectra, acerola juices enriched with 0% and 5% of vitamin C powder. The pixels correlated with 5%-enriched juice showed a reduction from 29% to 6.5% according to colour changes, confirming a vitamin C decrease along the ripening stages. These results demonstrated the reliability of NIR-HSI for the evaluation of vitamin C distribution inside the different acerola areas. The presented approach presents the basis for qualitative mapping of nutraceutical ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Classical least square; Hiperespectral do infravermelho; Imagem hiperspectral no infravermelho próximo (NIR-HSI); Near infrared hyperspectral imaging; Quadrante mínimo clássico (CLS).
Thesagro:  Acerola; Vitamina C.
Thesaurus NAL:  Malpighia emarginata.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/153556/1/Sergio-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA56303 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional